torsdag 24 april 2014



Efter nästan 24 timmars resa landade vi i Windhoeck.
Hämtade ut bilen, en STOR bil,  och körde sedan till hotellet. Inte helt lätt med vänstertrafik, manuell växelspak, som manövreras med vänster hand.  
Vi var båda rätt så trötta efter flygresan så vi kröp i säng redan innan klockan 21:00.


Innan vi lämnade Windhoek så var vi och handlade lite mat och dryck, då vi tänkte äta lite lunch på vägen. Vägen var i hyfsat bra kondition, väldigt rak och trafiken inte så stor, men folk kör mycket fort.

En "liten" skalbagge på vägen

Fikarast

Vi har kört ca 26 mil och endast kört igenom 1 liten stad och 1 by. Här är väldigt ensligt. Landskapet här är plattare än Skåne, men ligger ca 1000 öh. Det består mest av gräs och buskar. Ingenting odlas, utan det är bara djur, får, getter och kor som betar.
Vi var framme vid Bagatelle Kalahari Ranch på eftermiddagen. Ranchen ligger mitt ute i ödemarken och de två sista milen var på en grusväg. Vi bor i en stuga, med 1 stort rum och badrum. Allt är mycket tjusigt.


Sen eftermiddag åkte vi med för att mata geparder. Ranchen har 3 geparder, som lever i en stort inhängnad. De jagar inte själv utan får all mat från ranchen. Kul att se.


Utfodring


Upp klockan sex för en snabb kopp kaffe och sedan iväg med jeep på safari till ett inhägnat område på ca 7000 ha. Det var bara vi i jeepen och det blev en 2 timmars super runda där vi fick se Gnuer, Gemsbock, Hartebeest, Impala, Springbock, Zebras, Suricats och även Giraffer

Resten av dagen spenderar vi i solen vid poolen och sköter lite pappers arbete.

Kudu

Landskapet i kanten av Kalahari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar